Nederlands  English 
Login
Shopping cart

Your basket is empty

  Nederlands  English 
Home     Venice - Into The Morning Blue CD
Venice - Into The Morning Blue CD

Venice - Into The Morning Blue CD


21 april 201716.99

€ 14.50
Article code: S97015
Venice - Into The Morning Blue  CD
  • Product info

Artiest:
Venice
Titel:
Into The Morning Blue
Release:
20 April 2017
Maatschappij:
Pias
EAN:
8713606912784
Disc.
1
Tracks:
1. Sunrise (August Of '69)
2. Doesn't Get Any Better Than This
3. Into The Morning Blue
4. A Wealthy Man
5. In A Heartbeat
6. If You Hear This Song
7. A Dance By The River
8. Suddenly You Walked In


Info:
Na het met lovende kritieken ontvangen coveralbum ‘Brunch Buffet’ (2016) was het voor Venice weer tijd om hun eigen hart te laten spreken. Dit komt met name tot uiting in de twee liedjes die de Lennons schreven over het verlies van hun vaders.

Titeltrack ‘Into the morning blue’ blikt terug op de dag dat de broers Mark en Michael hun vader verloren. Mark herinnert zich, “het was een surrealistische, prachtige herfstochtend in Venice, California waarop ik het meest zwarte nieuws kreeg dat een kind kan krijgen, dat onze vader was overleden”. Mark en Michael’s neven Kipp en Pat Lennon (ook broers) beleefden eenzelfde ervaring, “Sunrise (August ‘69)’ gaat over de dag dat wij onze vader verloren en de weken of beter maanden van familieverdriet en herstel die daarop volgden”. Maar, het nieuwe album laat Venice ook van een zonnigere kant zien, met nummers als ‘A dance by the river’ over een stapavond in Budapest tijdens de wereldtour van Roger Waters’ The Wall (waar de Veniceleden als harmony stemmen bij betrokken waren). En ‘A wealthy man’ over de rijkdom van liefde van een partner of van familieleden. Eerste single ‘It doesn’t get any better than this’ is een hartverwarmend pleidooi (met een tikje ironie) voor de kracht van het hier en nu.

Een ding is zeker, dit nieuwe album is van begin tot eind puur Venice. Hun fenomenale vierstemmige zangpartijen over de soulvolle tracks verspreiden de warmte van de Zuid-Californische zon. Dus, voor iedereen die behoefte heeft aan wat van die zon is ‘Into the morning blue’ de ideale oplossing.