Nederlands  English 
Login
Shopping cart

Your basket is empty

  Nederlands  English 
Home     Willeke Alberti - mensen willen liefde (Liedjes van Toon) CD
Willeke Alberti - mensen willen liefde (Liedjes van Toon) CD

Willeke Alberti - mensen willen liefde (Liedjes van Toon) CD


cd19.99

€ 15.99
Article code: 1146572
Willeke Alberti - mensen willen liefde (Liedjes van Toon)  CD
  • Product info

Sinds het overlijden van onze vader Toon Hermans in april 2000, ben ik samen met mijn broers bezig geweest en nog, om het culturele erfgoed van Toon uit te zoeken, te archiveren en te digitaliseren. Een tijdrovende klus, omdat het zo ontzettend veel is. Honderden teksten op duizenden velletjes papier, kilometers geluidsbanden (cassettes, mini- cassettes, videobanden) en dummyboeken vol geschreven met de meest prachtige, typerende Toonteksten. Teksten die zelfs wij, als kinderen, nog nooit mochten lezen of inzien. Teksten die hij schreef in de jaren als hij geen theater voorstellingen speelde Oude en nieuwe gedachten. Herkenbare en wereldvreemde gedachten. Lieve teksten en opstandige teksten. Maar meestal ging het toch over de liefde. De liefde voor zijn Rietje, de liefde voor het leven, de liefde voor zijn publiek, de liefde voor zijn métier en de liefde voor de natuur.
Maar ja, wat doe je ermee? Wie moet dit ooit gaan zingen vroegen wij ons regelmatig af. Ja, af en toe kwam er wel eens een liedje voorbij, waar wij van dachten, nou dat zou misschien iets voor Guus kunnen zijn, en dit lied is misschien iets voor Chantal en zou Willem dit kunnen zingen?Maar een hele CD….Wie zou dat aankunnen? Tot de dag kwam, dat ik er eens echt voor ging zitten en veertig van Toon ’s mooiste liedjes selecteerde en achter elkaar zette op een Ceedeetje.
Toen werd het mij duidelijk, na vele malen van luisteren, dat er in ons land maar een zangeres is, die dezelfde emoties zou kunnen oproepen, zoals Toon die bedoeld heeft in zijn liedjes. De vreugde, het verdriet, de beleving, de kracht van het gezongen woord en de liefde voor het zingen. Ik nodigde deze zangeres uit om eens te luisteren naar deze, door mij samengestelde CD. Een paar dagen later belde haar broer me op en vertelde me dat ze samen in de auto op weg naar een optreden hadden geluisterd naar de opnames, die door Toon waren ingezongen.
“ Mag ik dat doen? “ vroeg ze aan me. “ Ja graag!” antwoordde ik een beetje beduusd. “ Je geeft me een wonder cadeau.!” Dankjewel, asjeblieft…!
Het werden twaalf liedjes. De een iets meer bekender dan de ander, maar allemaal kregen ze een eigen karakter, door de performance van deze zangeres.
Deze zangeres, dames en heren, heeft mij kippenvel doen krijgen toen ze bij mij thuis, in mijn ijskoude kantoor, de eerste ruwe opnamen liet horen. Na het eerste nummer werd het warm in mijn kamer. Ik zat als vastgenageld op mijn bureaustoel, intens te genieten van de manier waarop Willeke Alberti deze specifieke Toonliedjes zong op de onverwachte, prachtige, nieuwe arrangementen van Peter van der Zwaag en Hubert Heeringa. Schitterend uitgevoerd door de musici en backing vocals van Willeke ’s eigen orkest.
Op dat moment werden voor mij die simpele, maar veelzeggende liedjes, getransformeerd naar een nieuwe dimensie, vol muzikale kleuren in het werk van Toon Hermans.
Op deze unieke CD van Willeke, bezingt zij niet alleen Toon ’s liefde voor de mooie dingen op deze wereld, maar ook hààr liefde voor de wereld, haar liefde voor mensen, haar liefde voor het leven, en haar liefde voor haar vrienden…op Willeke’s eigen, veelzeggende manier. Alle mensen willen liefde is de allesomvattende titel voor dit meesterwerkje van deze zeer geliefde zangeres, die ons al decennia lang laat genieten van prachtige muziek en liedjes van schitterende tekstschrijvers en componisten en nu voor een keer excelleert in haar jubileumjaar, met een album met liedjes van Toon Hermans, voor iedereen. Jong en oud.
Ik ben enorm trots met deze samenwerking. Ik feliciteer Willeke en wens al haar fans en bewonderaars heel veel geluk en liefde toe, als u gaat luisteren naar deze CD.


1 Dit is een plek om lief te hebben 2:33
2 Zou je met mij op de wolken willen wonen 4:52
3 Sulle, Sulle, Sulle we dan 4:22
4 Oh Carolien 3:11
5 Alle mensen willen liefde 4:04
6 Vriend 3:03
7 Geef me je hand 3:21
8 Deze wereld is zo mooi 3:04
9 De appels op de tafelsprei 3:31
10 Er moet toch een plek zijn 2:49
11 Ik ben in m’n nopjes 3:48
12 Kom we gaan naar bed 2:51